1. Noțiunile utilizate
 2. Condițiile generale
 3. Obligațiile și drepturile vânzătorului
 4. Drepturile de proprietate intelectuală
 5. Orarul de funcționare, livrarea și modalitățile de achitare
 6. Returnarea produselor
 7. Politica confidențialității
 8. Publicitate și remarketing
 9. Alte condiții
 10. Mijloacele oficiale de comunicare
 11. Rechizitele bancare

În acest document sunt stabiliți termenii și condițiile de utilizare a site-ului www.dlr.md și toate condițiile de achiziționare a bunurillor și serviciilor comercializate prin intermediul site-ului nostru. Politica de confidențialitate, de retur și orice alte documente constituie cuprinsul acestui document, numit in continuare “Termeni și condiții”.

Termenii si Condițiile, precum si informatia despre bunurile și serviciile afisate pe site sunt oferte publice, in conformitate cu articolul 681 din Codul civil al Republicii Moldova si a Legii nr. 284 privind Comertul Electronic. Cumpărătorul, după ce a luat cunoștință cu textul acestor condiții de vânzare, le acceptă prin bifarea alineatului "Am citit și sunt de acord cu Termeni și Condiții”. Relațiile dintre client si vânzator sunt stabilite în baza Legii nr. 105 din 13.03.2003 cu privire la Protecția drepturilor consumatorului, si a altor acte normative adoptate în conformitate cu aceasta.

Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica Termenii si Conditiile date, iar Clientul este obligat să monitorizeze modificările in mod regulat.

1. NOŢIUNILE UTILIZATE

 • Vânzător: S.C “DLR Metal-Construct” SRL;
 • Utilizator: orice persoană fizică sau juridică care vizitează şi/sau interacţionează cu site-ul www.dlr.md;
 • Cumpărător: orice persoană fizică sau juridică care plasează o comandă în magazinul online www.dlr.md şi acceptă Termenii şi Condiții;
 • Consumator: orice persoană fizică ce intenţionează să comande sau să cumpere bunuri sau servicii pentru necesităţi personale;
 • Vânzare la distanță: procedeu de vânzare a bunurilor și serviciilor, care presupune utilizarea mijloacelor de comunicare şi care nu implică prezenţa fizică simultană a vânzătorului şi a consumatorului;
 • Contract la distanță: orice contract încheiat între vânzător şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a vânzătorului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multe mijloace de comunicare la distanţă, până la şi în momentul în care este încheiat contractul, inclusiv orice comandă făcută de consumator şi care produce efecte obligatorii asupra lui;
 • Comunicare electronică: informaţie în formă electronică, ce nu constituie document electronic, expediată, recepţionată şi stocată cu ajutorul mijloacelor electronice;
 • Comanda online: comunicare prin intermediul mijloacelor electronice dintre vânzător şi cumpărător, prin care cumpărătorul intenţionează să cumpere bunuri sau servicii de la vânzător, pe care acesta din urma este de acord sa le vândă, iar cumpărătorul este de acord să le plătească.
 • Comanda confirmată: comanda efectuată online prin intermediul magazinului online www.dlr.md de către un cumpărător ale cărui date de identificare şi detalii cu privire la comanda sa au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre cumpărător şi a operatorului departamentului de vânzări “DLR Metal-Construct”;
 • Magazinul online: pagini web aparținând “DLR Metal-Construct” SRL care se află la adresa www.dlr.md, prin intermediul căruia cumpărătorul are acces la informaţii privind produsele oferite spre vânzare de către “DLR Metal-Construct” SRL. “DLR Metal Construct” SRL este deţinătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra magazinului online, respectiv asupra mărcilor, designului, funcţionalităţilor site-ului, imagini şi specificaţii tehnice; În magazinul online www.dlr.md sunt puse la dispoziţia cumpărătorilor confecții metalice executate la comandă de către “DLR Metal-Construct” SRL, precum și alte bunuri și servicii pentru necesități personale. Paginile web includ informaţii sub formă de text, imagini, preţuri, softuri, baze de date, logo-uri, promoţii, oferte, animaţii, filme ce compun site-ul “DLR Metal Construct” SRL etc; Informaţiile oferite în cadrul prezentului site/pagină web sunt în limba română şi rusă.
 • Bunuri: produse puse la dispoziţia cumpărătorului spre vânzare de către vânzător prin intermediul magazinului online www.dlr.md;
 • Servicii: forme de muncă prestate în folosul sau în interesul cumpărătorului;
 • Cumpărător/Client nou: client care intenţionează să achiziţioneze produse sau servicii din magazinul online www.dlr.md pentru prima dată şi care necesită o validare telefonică a datelor de identificare din partea acestuia efectuată de către operatorul departamentului de vânzări “DLR Metal Construct” SRL.

2. CONDIŢIILE GENERALE

Prezentele condiţii reprezintă cadrul general potrivit căruia se desfaşoară activitatea de comerţ electronic la distanţă/online, cuprinse într-un sistem de vânzare organizat de “DLR Metal Construct” SRL. Aceste condiţii de comerţ electronic se pot realiza inclusiv prin încheierea unui contract electronic de vânzare-cumpărare la distanţă, asupra cărora prin comanda efectuată după comunicarea electronică comercială din partea vânzătorului, consumatorul persoană fizică sau juridică îşi exprimă expres şi neviciat consimțământul cu privire la încheierea la distanţă a contractului, prin plasarea comenzii.

Condiţiile generale se aplică şi persoanelor juridice, în condiţiile diferenţierii pe care legislaţia Republicii Moldova o reglementează. În aceeaşi măsură, prin comanda plasată, persoanele juridice îşi manifestă consimţământul neviciat cu privire la clauzele contractului de vânzare-cumpărare la distanţă prevăzute în prezentele condiţii generale şi stipulate în legislaţia Republicii Moldova.

Accesarea şi/sau utilizarea site-ului de către cumpărător constituie Acceptarea prezentelor condiţii şi manifestarea consimţământului cu privire la obligaţia de respectare a acestuia. Pentru orice eroare survenită în transmiterea de către consumator a datelor necesare prelucrării comenzii plasate, consumatorul are la dispoziție mijloacele oficiale de comunicare ale vânzătorului pentru a informa vânzătorul despre eroarea comisă

Ulterior prelucrării comenzii, vânzătorul nu îşi asumă răspunderea ce decurge din transmiterea eronată a datelor sale de consumator sau comanda eronat efectuată.

Dacă cumpărătorul este nou, vânzătorul îşi asumă acceptarea comenzii din partea cumpărătorului în momentul în care exista o confirmare telefonică sau prin email, despre faptul plasării comenzii de către acesta. Odată lansată comanda online, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic), precum şi cu modul de operare al vânzătorului.

Orice comandă confirmată implică vânzătorul şi cumpărătorul într-un contract la distanţă.

Momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare la distanţă între părţi, îl constituie momentul expedierii mesajului de confirmare a comenzii de către vânzător în adresa consumatorului.

3. OBLIGAŢIILE ȘI DREPTURILE VÂNZĂTORULUI

Vânzătorul se obligă să pună la dispoziţia cumpărătorului, în mod gratuit, informaţii cu privire la produsele şi serviciile sale, pentru a atinge finalitatea menţionată în comanda online. Vânzătorul se obligă să publice în magazinul online www.dlr.md informaţii cu caracter orientativ şi să prezinte informaţii despre produsele și serviciile expuse spre comercializare de acesta, precum şi alte date considerate de “DLR Metal Construct” SRL ca fiind de interes pentru cumpărători.

Vânzătorul întreprinde acţiuni în mod constant pentru a prezenta informaţii cât mai corecte şi relevante pentru produsele și serviciile oferite spre vânzare. Dacă preţurile sau alte informaţii despre produs sau serviciu au fost afişate greşit, “DLR Metal Construct” SRL îşi rezervă dreptul de a nu-şi onora comanda şi de a anunţa potenţialul cumpărător despre eroarea intervenită, dacă livrarea nu s-a efectuat.

Imaginile produselor sunt afişate în magazinul online cu titlul de prezentare. Produsele efectiv comandate pot fi diferite sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanţe de culoare etc.) de aspectul real al produsului.

La solicitarea şi cu acordul consumatorului, “DLR Metal Construct” SRL poate recomanda cumpărătorului achiziționarea altui produs sau serviciu de o calitate şi la un preţ echivalente cu cele solicitate în prima comanda.

Preţurile produselor și serviciilor sunt actualizate periodic. Preţul produsului/serviciului comandat este cel afişat la data plasării comenzii şi nu poate fi schimbat în momentul în care consumatorul a făcut comanda online.

“DLR Metal Construct” SRL îşi rezervă dreptul de a completa şi/sau modifica orice informaţie din magazinul online fară a anunţa în prealabil utilizatorii site-ului.

“DLR Metal Construct” SRL îşi rezervă dreptul de a contacta vizitatorul magazinului online pe email sau telefonic dacă în urma interacţiunii cu site-ul, acesta a completat datele sale de identificare şi contact şi solicită în mod expres orice tip de informaţie disponibilă sau vânzătorul are nevoie de informaţie suplimentară pentru realizarea drepturilor şi obligaţiilor sale.

4. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Semnele grafice, denumirile, mărcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului şi a companiei “DLR Metal Construct” SRL) sunt proprietatea “DLR Metal Construct” SRL şi nu pot fi preluate şi/sau folosite fără acordul prealabil scris al proprietarului. Vizitatorul nu va copia, distribui, prelua, publica în scop comercial nici o informaţie conţinută de magazinul online “DLR Metal Construct” SRL, fără acordul prealabil scris al titularului site-ului. Orice preluare a conţinutului (integrală sau parţială) în alte scopuri decât în interes personal este sancţionată de legislaţia Republicii Moldova şi în special de reglementările privind drepturile de proprietate intelectuală.

5. ORARUL DE FUNCȚIONARE, LIVRAREA ȘI MODALITĂȚILE DE ACHITARE

Comenzile pot fi plasate online oricând, dar perioada de procesare a acestora se desfășoară zilnic în intervalul de timp:

 • Luni - Sâmbăta, între orele 09:00 – 16:30;
 • Duminica – zi liberă.

Produsele comandate prin intermediul magazinului online www.dlr.md sunt livrate doar pe teritoriul Republicii Moldova. Livrarea bunurilor este contra plată conform tarifelor stabilite. Costul livrării nu include serviciile de descărcare a mărfii.

În cazul în care livrarea a fost efectuată, dar cumpărătorul refuză să primească marfa, care este în stare bună și corespunde specificațiilor tehnice menționate în comandă, costul livrării trebuie să fie achitat de cumpărător în orice caz.

Riscul pieirii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului. Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în comandă. În acest caz vânzătorul îşi asumă responsabilitatea aducerii produselor în conformitate cu cele comandate de cumpărător.

Tarifele pentru livrarea bunurilor în raza or. Chișinău:

Nr.

Raionul

Până la 350 kg sau 1 m3

(dimensiune max. 200x120 cm)

De la 350 kg până la 2 t

De la 2 t până la 4 t

De la 4 t până la 6 t

1

Râșcani

70 lei

140 lei

210 lei

340 lei

2

Poșta Veche

70 lei

140 lei

210 lei

340 lei

3

Centru

70 lei

140 lei

210 lei

400 lei

4

Botanica

70 lei

150 lei

220 lei

400 lei

5

Telecentru

70 lei

170 lei

240 lei

450 lei

6

Ciocana

70 lei

100 lei

180 lei

310 lei

7

Buiucani

70 lei

170 lei

240 lei

450 lei

8

Schinoasa

70 lei

180 lei

240 lei

520 lei

9

Aeroport

70 lei

180 lei

250 lei

520 lei

10

Codru

70 lei

180 lei

250 lei

520 lei

Tarifele pentru livrarea bunurilor în afara razei or. Chișinău:

Masa

Prețul într-o direcție

Preț Tur-Retur

până la 2 tone

8 lei/km

16 lei/km

2-5 tone

10 lei/km

20 lei/km

5-10 tone

12 lei/km

24 lei/km

10-20 tone

18 lei/km

36 lei/km

Cumpărăturile efectuate pe site-ul www.dlr.md pot fi achitate prin următoarele modalități:

 • Achitare în numerar sau cu cardul. Plata poate fi efectuată pentru comenzile plasate de pe întreg teritoriu al țării și se realizează în moneda națională. Drept confirmare a achitării, eliberăm bon de casă. În funcție de valoarea produsului, cumpărătorul poate efectua achitarea în numerar sau cu cardul bancar atât la primirea comenzii, cât și la unul din sediile companiei.
 • Achitare prin transfer. Plata fără numerar se realizează în modul următor: după perfectarea comenzii, managerul va expedia pe adresa Dvs electronică un cont-factură, pe care-l puteți achita la filială oricărei bănci sau din contul bancar al companiei Dvs. Pentru persoanele juridice, pachetul de documente necesar este prezentat odată cu produsul. Livrarea se face numai după achitarea integrală a comenzii.
 • Achitarea online. Orice comandă în magazinul online www.dlr.md poate fi achitată cu cardul Visa, Master Card sau American Express. La achitare veți fi redirecționat automat către site-ul băncii comerciale Moldova Agroindbank, care asigură protecția tranzacției.

  Atenție! Înainte de achitare de dorit să vă asigurați la operatorii noștri ca marfa selectată să fie în stoc.

6. RETURNAREA PRODUSELOR

Conform legislației în vigoare, returnarea produselor achiziționate de pe www.dlr.md este posibilă în termen de 14 zile de la livrarea produsului.

Returul se acceptă în următoarele condiții:

 • produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat. Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, urme de folosire excesivă etc.
 • produsul returnat trebuie să fie însoțit de bonul fiscal și certificatul de garanție în original, dacă acesta a fost emis de producător.
 • costurile de transport pentru retur vor fi suportate de către client

Atentie! Produsele executate la comandă nu pot fi returnate. Se consideră un produs executat la comandă produsul realizat conform dimensiunilor și materialului ales de client.

În cazul în care sunt respectate condițiile de retur, vânzătorul se angajează să returneze clientului suma achitată pentru produsul returnat, in maximum 14 zile de la recepționarea produsului de catre vânzator.

7. POLITICA CONFIDENȚIALITĂȚII

În calitate de proprietar al magazinului online www.dlr.md, “DLR Metal-Construct” SRL se angajează să păstreze caracterul confidențial al informației furnizate de către Dvs la accesarea și completarea comenzii.

Atunci când parcurgeți și utilizați acest site, acceptați implicit și necondiționat politicile respective de confidențialitate. Noi ne rezervăm dreptul de a le actualiza în orice moment, fără o notificare prealabilă. Modificările operate vă sunt opozabile din momentul publicării acestora pe site.

Prin date cu caracter personal înțelegem orice date despre o persoană fizică sau juridică ce permit identificarea ei directă sau indirectă. Orice informație furnizată de către Dvs va fi considerată și va reprezenta consimțământul Dvs expres ca datele respective să fie folosite de către noi în conformitate cu scopurile de mai jos.

Folosim datele Dvs cu caracter personal colectate prin intermediul www.dlr.md pentru:

 • validarea comenzilor plasate de Dvs;
 • facturarea produselor și serviciilor comandate;
 • asigurarea livrării produselor și serviciilor comandate;
 • expedierea ofertelor comerciale și a noutăților.

După caz, datele respective vor fi folosite pentru a lua legătura cu Dvs, prin intermediul apelurilor telefonice, poștei electronice sau a altor mijloace de comunicare.

Vânzătorul îşi rezervă dreptul a folosi informaţiile furnizate de către cumpărator în vederea realizării contractului la distanță. De asemenea, cumpărătorul nu va face publice nici unei terţe părţi nici-o informaţie cu privire la comandă fără acordul scris al Vânzătorului.

Informațiile fără caracter personal pe care ni le comunicați și care se referă la preferințele sau interesele Dvs sunt utilizate pentru a crea și a vă oferi produse și servicii adaptate gusturilor Dvs. Este posibil să obținem astfel de informații și în mod automat, ele însă nu sunt asociate direct sau indirect unei persoane. Sunt date statistice și au un caracter anonim.

Noi utilizăm instrumente și tehnici de securitate dar şi politici interne aplicabile angajaților pentru a proteja datele furnizate de Dvs și care pot sau nu să vă identifice direct sau indirect.

8. PUBLICITATE ȘI REMARKETING

Vânzătorul îşi rezervă dreptul, de a stoca şi folosi în interes propriu, în scopul realizării activităţilor de marketing, orice informaţie furnizată de către cumpărător prin intermediul site-ului www.dlr.md. Vânzătorul nu va furniza nici unei terţe părţi informaţiile primite de la cumpărător.

Site-ul www.dlr.md colectează cookie-uri. Un cookie este un fișer de mici dimensiuni, format din litere şi numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-urile permit site-ului posibilitatea de a furniza informații personalizate utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorului o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile “DLR Metal Construct” SRL pentru a oferi anunţuri publicitare relevante bazate pe preferinţele utilizatorului. În cazul în care vizitatorii site-ului “DLR Metal Construct” SRL nu sunt de acord cu utilizarea modulelor cookie, aceştia pot dezactiva afişarea anunţurilor.

9. ALTE CONDIȚII

“DLR Metal Construct” SRL nu răspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa, de nefuncţionarea magazinului online precum şi pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării paginilor magazinului online (ex. defecţiuni la reţeaua de internet, defecţiunii tehnice a paginilor magazinului online etc.).

Forţa majoră, (eveniment imprevizibil, incontrolabil şi inevitabil ce afectează derularea contractului), exonerează de răspundere partea care o invocă.

Relaţiile dintre părţi sunt guvernate de legislaţia Republicii Moldova. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabilă dintre părţi va fi trimis spre soluţionare instanţelor competente.

10. MIJLOACELE OFICIALE DE COMUNICARE

Comunicarea cu magazinul online www.dlr.md se face în momentul interacțiunii, prin intermediul adresei de email sales@dlr.md, telefonic la numerele 078777030 sau 078777040 sau prin serviciul de chat online.

11. RECHIZITELE BANCARE

Denumirea companiei: ”DLR Metal-Construct” SRL
Cod fiscal: 1018600012502                                                      
Cod IBAN: MD20VI022512000000071MDL
Codul băncii: VICBMD2X
Denumirea băncii: B.C. “Victoriabank” S.A., Sucursala 20 
Cod TVA: 8601105
Director: Leva Dumitru
Adresa juridică: Republica Moldova, or. Strășeni, str. Aron Pumnul 43, cod poștal MD 3701